GU Ventures investerar i energilagringsföretaget Hydroc

Hydroc Energy Storage AB utvecklar system för att lagra värme och kyla i berggrunden med teknik som utvecklats av forskare vid Göteborgs Universitet. Forskare, entreprenörer och GU Ventures slår sig nu ihop för att kommersialisera tekniken

. - Energi- och fastighetsbolag söker billigare och effektivare lagring av överskottsvärme/ kyla, vilken idag är en relativt outnyttjad resurs som skulle kunna användas betydligt mer och bättre för att påskynda energiomställningen i samhället, säger Jan Bergland, VD på Hydroc.

Tekniken har stor potential runt om i världen. GU Ventures stöttar Hydroc med affärsutveckling, kapitalanskaffning, bolags- och organisationsbyggande genom sitt stora nätverk som sträcker sig över flera bransch- och kompetensområden.

– Vi är både stolta och glada över att få välkomna Hydroc till GU Ventures inkubator. De har fångat vårt intresse då affärsidéen och produkten är nytänkande, skalbar och har innovationshöjd. Deras värdeerbjudande går helt i linje med vår vision om att bidra till en bättre och mer hållbar framtid. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans Hydrocs experter för ett nytt energilandskap där storskalig lagring är en naturlig del, säger Klementina Österberg, VD på GU Ventures.

För mer information vänligen kontakta:

Klementina Österberg,

VD GU Ventures AB

Email: klementina.osterberg@ventures.gu.se

Mobil: +46 (0)70-440 11 90

Jan Bergland,

Hydroc Energy Storage AB

Email: jan.bergland@hydroc.se

Mobil: +46 (0)738-16 99 69