Biostock skriver om Toleranzia; CMO med bakgrund i big pharma tar Toleranzias läkemedelskandidat mot klinik

Biostock skriver om Toleranzias nyhet att deras läkemedelskandidat kommer att tas mot klinik.

De skriver så här;

Erfaren CMO banar väg för klinisk utveckling

Wendel-Hansen är läkare med en PhD i medicinsk vetenskap från Karolinska Institutet. Han har över 20 års erfarenhet från läkemedelsutveckling och har tidigare arbetat som medicinsk chef i såväl mindre bioteknikbolag som inom big pharma, bl.a. som nordisk medicinsk chef vid Gilead Sciences och medicinsk chef för Novartis Sverige AB.

Därutöver har Wendel-Hansen också arbetat som klinisk utredare vid Läkemedelsverket, vilket innebär att han har god insikt i de krav som ställs från regulatoriska myndigheter. Detta är en sällsynt spetskompetens som kan visa sig mycket fördelaktig för Toleranzia, som i enlighet med sin framtida utvecklingsplan lär ha en hel del kontakt med myndigheten i olika frågor framöver.

BioStock kontaktade Vidar Wendel-Hansen för att få en större förståelse för de utmaningar som bolaget står inför, hur de planerar att ta sig an dessa och fortsätta avancera mot kliniska studier med TOL2.

Full artikel kan läsas här: https://www.biostock.se/2019/12/cmo-med-bakgrund-i-big-pharma-tar-toleranzias-lakemedelskandidat-mot-klinik/

Melisha Linnell