Se Cereno och Ectins presentationer på BioStock Life Science Summit 2021!

..............................................................

GU Ventures sprider nyheter och information kring verksamheten, sina bolag, samt alumnibolag:

..............................................................

BioStock Life Science Summit ägde rum under två dagar mellan 20-21 oktober och är Nordens främsta showcase-plattform som syftar till att ge avgörande insikter om life science-investeringar, kapitalanskaffning och marknadstrender, med exklusivt fokus på det nordiska ekosystemet. Eventet fylldes av olika Life Science-bolag, däribland från två av våra portfoliobolag, Cereno Scientific och Ectin Research vars presentationer du kan se här i efterhand. 


I första videon nedan kan du lyssna till Cerenos VD Sten Sörensen och i andra Ectin Research VD Anna Sjöblom-Hallén. Här får du insikter om respektive bolags spännande utveckling under den senaste perioden och vad de planerar inom den närmsta framtiden. 

Om Cereno Scientific AB
Cereno Scientific är ett biotechbolag i klinisk fas inom kardiovaskulära sjukdomar. Den längst framskridna läkemedelskandidaten, CS1, är en Fas II-kandidat under utveckling för behandling av den sällsynta sjukdomen pulmonell arteriell hypertension (PAH) och trombosindikationer. CS1 är en HDAC-hämmare (histondeacetylas) som verkar som en epigenetisk modulator med anti-trombotiska, anti-inflammatoriska, anti-fibrotiska och tryckreducerandeegenskaper, alla relevanta för PAH. Dessutom har Cereno två lovande prekliniska utvecklingsprogram, CS014 och CS585, inriktade mot behandling av kardiovaskulära sjukdomar. Bolaget är beläget i AstraZenecas BioVenture Hub i Sverige och har ett amerikanskt dotterbolag Cereno Scientific Inc. med kontor på Kendall Square i Boston, Massachusetts, USA. Cereno är noterat på den svenska Spotlight Stock Market (CRNO B). Mer information finns på 
www.cerenoscientific.se.

Om Ectin Research AB
Ectin Research AB är ett läkemedelsbolag som utvecklar en cancerbehandling för metastaserad blåscancer. Ectins läkemedelskandidat MFA-370 består av två befintliga läkemedel som genomgått storskaliga kliniska prövningar och som idag används i stor utsträckning inom andra indikationer. MFA-370 har i prekliniska studier uppnått framgångsrika resultat för behandling av metastaserad blåscancer och läkemedelskandidaten har även visat lovande potential inom andra cancerformer som bröst-, kolorektal- och prostatacancer. 
 https://www.ectinresearch.com/