Hypocampus hjälper till att stöpa om Vård- och Omsorgsprogrammet

Hypocampus.jpeg

Hypocampus som är en studieplattform som använder artificiell intelligens och forskning om hur lärandet blir så effektivt som möjligt meddelar att de lanserar varumärket Hypocampus Care. Det är ett skräddarsytt, digitalt kursmaterial som lanseras under våren och sommaren 2021.

Från och med 1 juli 2021 förändrar Skolverket programstrukturen för Sveriges vård- och omsorgsutbildningar med syfte att skapa en mer enhetlig utbildning på nationell nivå. Det innebär kursförändringar för vård- och omsorgsutbildningar på såväl gymnasie- som på vuxenutbildningsnivå. I och med revideringen av utbildningarna tar Hypocampus nu fram nytt och skräddarsytt, digitalt kursmaterial som lanseras under våren och sommaren 2021 under varumärket Hypocampus Care. Ett antal titlar är redan klara och totalt kommer tretton böcker ingå i läromedelsserien Vård och Omsorg. Det heltäckande och genomarbetade materialet lanseras löpande på Hypocampus studieplattform som redan, på ett fundamentalt sätt, har förbättrat lärandet för över 25 000 medicinstuderande. Hypocampus AB startades ursprungligen med visionen att radikalt förbättra och effektivisera läkarstudenters och läkares vardag via en individualiserad, digital studieplattform med skräddarsytt innehåll. Idag är utbildningspaletten bredare och Hypocampus erbjuder utbildningar inom många olika akademiska områden i samarbete med en rad olika utbildningsaktörer inom bland annat gymnasium, komvux, YH och högskola.

Hampus Ivert, vd för Hypocampus AB, förklarar varför han anser att vård- och omsorgsmaterialet som nu tas fram är en optimal lösning för gymnasieskolor och aktörer inom vuxenutbildning.

- Vi kan lärande. Med basen i en studieplattform för medicinstuderande, har Hypocampus växt till en ledande utbildningsaktör inom flera olika akademiska områden. Med hjälp av de pedagogiska modeller vi använder lär sig studenterna dubbelt så snabbt och kommer ihåg fyra gånger mer av det de läst.

-Vi kan vård. Hypocampus framgångar inom bland annat läkarstudier och tandsköterskeutbildning ger en stabil plattform att bygga vidare på med helt skräddarsytt material som täcker alla obligatoriska kurser på Vård- och Omsorgsprogrammet.

-Vi kan digitalt. Vårt material är helt sprunget ur, och anpassat för, digitalt lärande. Det möjliggör en individanpassning där elever med liten studievana eller begränsade språkkunskaper drar extra stor nytta av vår tjänst likaväl som högpresterande elever.

-Vi kan processer och flöden. Vårt material ger läraren och eleven en komplett överblick över elevernas självstudier, på individ- såväl som aggregerad nivå, vilket möjliggör bättre måluppföljning gentemot studieplan.

De nya titlarna som tas fram är Anatomi och Fysiologi 1 & 2, Omvårdnad 1 & 2, Gerontologi och Geriatrik, Funktionsförmåga och Funktionsnedsättning 1 & 2, Social Omsorg 1 & 2, Hälsa & Sjukvård 1 & 2, samt Psykiatri 1 & 2. I arbetet med de nya läromedlen lägger Hypocampus stort fokus på att använda ett pedagogiskt och tillgängligt språk som passar både gymnasieelever och vuxna. Den digitala studieplattformen erbjuder också en rad verktyg som underlättar såväl inlärningen som undervisningen så som exempelvis filmmaterial, bilder, möjlighet att få texten uppläst, tydliga sammanfattningar och ordförklaringar. Det gör materialet särskilt attraktivt för språksvaga elever och de som har svenska som andraspråk.

- En stor del av framgångarna bakom Hypocampus läromedel bottnar i tät dialog mellan oss, elever och utbildare. Därför har vi bjudit in alla skolor som vill, att kunna delta i en referensgrupp som under våren 2021 kommer föra kontinuerlig dialog och utvärdera läromedlen som del i ett pedagogiskt utvecklingsarbete, säger Gustav Hållén, chefredaktör för Infomed AB som tillsammans med Hypocampus arbetar fram utbildningsmaterialet inom Vård och Omsorg.

Mer information

www.hypocampuscare.se

www.hypocampus.se