Zeptagram uppmärksammas i DI och GAFFA för att de släpper kryptovaluta för att sälja musikrättigheter som NFT

zeptagram_artiklar.jpg

..............................................................

GU Ventures sprider nyheter och information kring verksamheten, sina bolag, samt alumnibolag:

..............................................................

Zeptagram AB har utvecklat en plattform för försäljning av musikrättigheter som NFT och har för detta nyligen uppmärksammats i Dagens Industri och GAFFA. NFT betyder ”non-fungible token” vilket i princip betyder en ”icke utbytbar värdehållare” och möjliggör att köparen får tillgång till unikt innehåll. Henrik Ek från DI skriver att Zeptagram har fyllt kassan med 6 miljoner kronor genom en nyemission – och 6,3 miljoner genom försäljningen av en egen kryptovaluta.

”Jag ville skriva om Zeptagram eftersom det är ett tidigt exempel på ett teknologiskt språng vi kan anta kommer. Nämligen det att mycket av hanteringen av certifikat och annan säker data flyttar till blockkedjor.” Henrik Ek, Dagens Industri

Länk till hela artikeln i DI finns HÄR

Alex Petterson från GAFFA skriver; ”NFT är ett sätt att förse digitala verk med en unik identitet vilket bland annat ledde till att konstnären Beeple sålde sin självbetitlade NFT för hutlösa 69 miljoner dollar. 2021 var också året när världens första skiva såldes som NFT, nämligen Kings Of Leons When You See Yourself. Att släppa en skiva som NFT innebär att köparen, förutom att få ett digitalt original, får tillgång till unikt innehåll som ingen annan kan komma åt. NFT kan med andra ord vara den digitala motsvarigheten till en fysisk specialutgåva, till skillnad mot en vanlig mapp med ljudfiler.”

Länk till hela artikeln i GAFFA finns HÄR

Nu kommer således Zeptagram att även lista sin egen kryptovaluta, Zeptacoin, på en kryptobörs i augusti för att användas till att betala artister och handla på plattformen. För att läsa mer om framtidsvisionen gällande det kan ni läsa artikeln i DI.

I GAFFA artikeln kan ni läsa vad de nuvarande artisterna som är på plattformen har att säga om varför de valt att samarbeta med Zeptagram. 

 

Läs mer om pre-sale av Zeptacoin och teckna här

Om Zeptagram AB:

Zeptagram är en handelsplattform baserad på blockchain-teknik som är redo att revolutionera musikindustrin,. I nära samarbete med artister och innehållsskapare över hela världen strävar dem efter att erbjuda den mest lukrativa plattformen för investering och handel med musikrättigheter. På Zeptagram hittar du ett team av mycket erfarna proffs som lever och andas Tech, Music and Finance med en global syn. Med över 50 års erfarenhet från fintech, musikindustrin, marknadsföring och blockchain. För mer info: zeptagram.com