MedTech-företaget Profundus erhåller signerat ”Letter of Interest” från Karolinska Institutet i Uppsala

..............................................................

GU Ventures sprider nyheter och information kring verksamheten, sina bolag, samt alumnibolag:

..............................................................

Profundus är ett MedTech-företag med en helt ny typ av ögonbottenkamera som tar bilder med ”superzoom” på de viktigaste delen av näthinnan, med en 10 gånger högre upplösning jämfört med dagens kameror. Nu meddelar företaget att de har erhållit ett signerat ”Letter of Interest” med Karolinska Insitutet i Uppsala där KI är intresserade av att köpa en ögonbottenkamera av Profundus.

Med systemet möjliggörs fotografering av patientens näthinna med en kombination av överblick och detaljrikedom som saknar motstycke, något som öppnar möjligheter för bättre forskning, tidigare diagnostik och bättre vård.

"Uppsala ser stora möjligheter med Profundus kamera eftersom viktiga detaljer i näthinnan som tidigare inte varit möjligt att se på levande patient nu kan avbildas." säger Åsa Lindström, VD Profundus.

”Glädjande att Profundus nu har en aktiv dialog med Uppsala, det är bra och logiskt att de första kunderna är i närområdet innan vi tar steget vidare ut i Europa.”, säger Elisabeth Gustafsson, affärsutvecklare på GU Ventures samt Styrelseordförande i Profundus.

Om PROFUNDUS

Profundus grundades som ett resultat av ett lyckosamt samarbete mellan fyra framsynta forskare. Den första idén fick Jörgen Thaung och Zoran Popovic, båda civilingenjörer från Chalmers tekniska högskola som disputerat vid Göteborgs universitet, under sitt forskningsarbete vid avdelningen för oftalmologi vid Göteborgs Universitet. De såg behovet av bättre ögondiagnostik som samtidigt var snabb och enkel nog att kunna användas på klinik. I samband med detta fick de kontakt med en forskargrupp vid avdelningen för Astronomi vid Lunds universitet, där Mette Owner-Petersen och Per Knutsson ingick. De fyra forskarna kunde nu dra nytta av varandras forskning. Ögonforskarna fick tillgång till unik expertis och astronomiforskarna fick en chans att se tekniken implementerad i närtid. Tillsammans fick de möjlighet att lösa ett antal avancerade frågeställningar vilket har resulterat i en helt ny patenterad metod för bättre ögondiagnostik.

Läs mer på profundusimaging.com