Lyssna till Iscaffpharma i SLAS- podcast!

..............................................................

GU Ventures sprider nyheter och information kring verksamheten, sina bolag, samt alumnibolag:

..............................................................

Nyligen släpptes ett podcastavsnitt titulerat "More Complex Cultures" i SLAS podcastserie "New Matter" där VD Per Setterberg och professor Göran Landberg vid Göteborgs universitet och tillika grundare för Iscaff Pharma medverkade. Podcasten som fokuserar på bl.a nya teknologier och framsteg inom forskning är skapad av The Society for Laboratory Automation and Screening (SLAS) som är ett internationellt yrkesförbund bestående av forskare från akademi, industri och myndigheter samt utvecklare och leverantörer av laboratorieautomationsteknologi. 

Klicka här för att lyssna på podcasten.

I denna första podcast av SLAS serie om nya teknologier pratar Göran Landberg bl.a om hur prekliniska tester i mänsklig tumörmikromiljö och syntetiska kopior av densamma ger mervärde till läkemedelsscreening av onkologiska läkemedel och hur Iscaffpharmas modell skapar ett prekliniskt fingeravtryck som efterliknar den potentiella effekt ett läkemedel kommer att ha på människor, samt minskar behovet av djurmodeller. De går in på djupet i användningen av 3D-printade ställningar vid screening av cancerläkemedel, de etiska övervägandena bakom att ta bort användningen av djurmodeller och vilka framtida framsteg de ser när det gäller att använda sin teknologi.

Om ISCAFF PHARMA

Iscaffpharma är ett bioteknikföretag som fokuserar på att utveckla bättre behandlingar av aggressiva cancerformer. Den bygger på forskning av professor Göran Landberg och docent Anders Ståhlberg vid Sahlgrenska Cancercentrum. 

Teknologin är utvecklad till en kostnadseffektiv plattform för att förbättra framgångsfrekvensen i klinisk utveckling av behandlingar för aggressiv cancer. Plattformen tillhandahåller 3D-ställningar som efterliknar mänsklig tumörmiljö verifierar effektiviteten av läkemedelsbehandling och ger högkvalitativa data för att stödja beslut om vilka läkemedel som ska gå in i kliniska prövningar. 

Läs mer HÄR.

Melisha Linnell