Profundus AB rekryterar Torbjörn Pettersson som Elektronik- och mjukvaruingenjör
..............................................................
GU Ventures sprider nyheter och information kring verksamheten, sina bolag, samt alumnibolag:
……………………………………………………..
Profundus, företaget som som erbjuder diagnostiska system för ögonsjukvården, anställer nu en senior Elektronik- och mjukvaruingenjör för att accelerera arbetet med att ta fram en seriell produkt.
Torbjörn har en Master i Teknisk fysik och elektroteknik och har lång erfarenhet från både hård- och mjukvaruutveckling. Det innebär att elektroniska styrenheter med tillhörande mjukvara kan optimeras både med avseende på prestanda och för att kunna serietillverka produkten. Profundus plan är att tillverka kameror för leverans under året och kommer att anställa även optikingenjör och en programmerare under våren. Profundus fortsätter sin expansion där efterfrågan förväntas accelerera efter att de första instrumenten nått marknaden. Kameror kommer att tillverkas mot kundorder och det blir viktigt att snabbt kunna skala upp produktionen.
”Jag är otroligt glad att Torbjörn tackat ja till att arbeta hos oss. Han har en mycket passande bakgrund och erfarenhet och kommer att kunna bidra till företagets fortsatta utveckling framöver” säger Profundus VD Åsa Lindström.
”Det ska bli fantastiskt spännande och roligt att vara en del av Profundus resa framåt” säger Torbjörn Pettersson
Om Profundus
Profundus grundades som ett resultat av ett lyckosamt samarbete mellan fyra framsynta forskare. Den första idén fick Jörgen Thaung och Zoran Popovic, båda civilingenjörer från Chalmers tekniska högskola som disputerat vid Göteborgs universitet, under sitt forskningsarbete vid avdelningen för oftalmologi vid Göteborgs Universitet. De såg behovet av väsentligt bättre ögondiagnostik som samtidigt var snabb och enkel nog att kunna användas på klinik. I samband med detta fick de kontakt med en forskargrupp vid avdelningen för Astronomi vid Lunds universitet, där docent Mette Owner-Petersen och doktoranden Per Knutsson ingick. Dessa hade då börjat arbeta med den absolut senaste tekniken för att kunna se stjärnor tydligt trots de atmosfäriska störningar som normalt hindrar detta.
De fyra forskarna kunde nu dra nytta av varandras forskning. Ögonforskarna fick tillgång till unik expertis och astronomi-forskarna fick en chans att se tekniken implementerad i närtid. Tillsammans fick de möjlighet att lösa ett antal avancerade frågeställningar vilket har resulterat i en helt ny patenterad metod för bättre ögondiagnostik.
Läs mer på https://profundusimaging.com/