GU Ventures besökte Astra Zeneca

Morgondagens hälso- och sjukvård med fokus på prediktion, förebyggande och individanpassning kräver en ny nivå av tvärvetenskapligt och tvärsektoriellt samarbete. Astra Zeneca är med och leder utvecklingen av Göteborgs life science-kluster för att skapa den största nyttan för patienter, sjukvårdssystem och samhällen runtom i världen. Igår besökte GU Ventures Astra Zeneca i Mölndal för att besöka företag och representanter inom Life Science.

På plats vid besöket från GU Ventures var affärsutvecklarna Mikael Funa, Sara Malcus, Helena Lundquist, Sara Lorentzon och Lorna Fletcher samt Catharina Axelzon Popovic, Business Operations Manager och Carl-Peter Mattsson, Investment Director.

Inledningsvis mötte teamet cellterapigänget, Ryan Hicks – Senior Director Head of Bioscience Cell Therapy, Elsa Abranches – Senior Director Head of eBP&M Cell Therapy, Nina Funa - Associate principal Scientist Cell Therapy, Christian Andersson - Director, Team Lead Bioscience, Cecilia Graneli - Director, Team Lead Bioscience och Katarina Andersson - Director, Team Lead Cell Therapy som berättade hur de arbetar och vad de söker. GU Ventures team fick möjligheten att berätta om sin verksamhet.

Därefter besöktes spännande OligoNova på BioVentureHub tillsammans med professor Pär Matsson. Dagen avslutades med Fredrik Wessberg som berättade om CCRM Nordics uppbyggnad och planer framåt. Otroligt spännande saker som händer i vår region som kommer leda till synergieffekter för större och bredare utfall av forskningen samt samarbeten sinsemellan och med oss på GU Ventures.

Den nationella infrastrukturen CCRM (Center for Commercialization of Regenerative Medicine) ger bättre möjligheter för utveckling, tillverkning och kommersialisering av gen-, cell- och vävnadsterapier.

Läs mer om Astra Zeneca

Om GU Ventures AB

GU Ventures bygger företag av banbrytande idéer som kan forma en bättre morgondag och är topprankad av UBI Global Index som en av världens 20 ledande universitetsdrivna inkubatorer. Vi finansierar och utvecklar nya innovativa affärsidéer med kopplingar till Göteborgs universitet, som är ett av norra Europas största universitet. Vårt uppdrag är att kommersialisera dessa innovationer, så att det leder till användning av forskning och kompetens, förnyelse av näringslivet, skapande av jobb och hållbar tillväxt. Vårt passionerade team av företagsbyggare, finansexperter, IP och juridisk talang supporterar dedikerat våra företag och säkerställer deras framgång.

Sedan startpunkten 1995 har GU Ventures utvecklat över 240 nya affärsidéer, varav 140 bedriver verksamhet idag och varav 15 är listade. Vår portfölj består av 80-tal innehav och ett antal projekt.

I den senaste undersökningen matchar 87% av företagen de globala hållbarhetsmål som ställts av FN. GU Ventures ägs helt av den svenska staten och förvaltas av Göteborgs universitet. Läs gärna mer på: www.guventures.com.