Alzinovas CMO Dr Kirsten Harting intervjuas i BioStock

..............................................................

GU Ventures sprider nyheter och information kring verksamheten, sina bolag, samt alumnibolag:

..............................................................

Alzinova, det svenska biofarmaföretaget som fokuserar på behandling av Alzheimers sjukdom, delade nyligen sina positiva topline-resultat från sin kliniska fas 1b-studie med vaccinkandidaten ALZ-101 i Alzheimers sjukdom. Nu kan du läsa en intervju med företagets CMO Dr Kirsten Harting i tidningen BioStock, där hon berättar mer om ambitionerna för Alzinova i framtiden.


Länk till BioStock-intervjun med Dr Kirsten Harting som är på engelska hittar du genom att klicka på nedan bild.

Du kan även lyssna till Alzinovas vd Kristina Torfgård i Penserpodden, en av Sveriges största finanspoddar, där hon berättar om Alzinova och deras kliniska utvecklingsprojekt mot Alzheimers sjukdom.

Klicka på bilden för att lyssna:

Om Alzinova
Alzinova AB är ett svenskt biofarmabolag i klinisk utvecklingsfas specialiserat på behandling av Alzheimers sjukdom, där utgångspunkten är att angripa giftiga amyloid-beta-oligomerer. Huvudkandidaten ALZ-101 är ett terapeutiskt vaccin mot Alzheimers sjukdom. Alzinovas patenterade AβCC-peptidteknologi gör det möjligt att utveckla sjukdomsmodifierande behandlingar som med stor träffsäkerhet angriper de giftiga amyloid-beta-oligomerer som är centrala i sjukdomens uppkomst och utveckling. I ett globalt perspektiv är Alzheimers sjukdom en av de vanligaste och mest förödande neurologiska sjukdomarna, med i storleksordningen 40 miljoner drabbade idag. Baserat på samma tekmologi utvecklar företaget även antikroppen ALZ-201 som idag är i preklinisk utvecklingsfas, och målet är att utöka pipelinen ytterligare. Företagets Certified Adviser på Nasdaq First North Growth Market är Redeye AB. För mer information om Alzinova, besök gärna: www.alzinova.com