Ny analysrapport från Mangold om Toleranzia

..............................................................

GU Ventures sprider nyheter och information kring verksamheten, sina bolag, samt alumnibolag:

..............................................................

I måndags publicerade Mangold Insight en analys av Toleranzia AB, företaget som utvecklar läkemedel som utnyttjar immunförsvarets egen kraft för behandling av autoimmuna orphan-sjukdomar. När nu företaget går in i slutskedet av de prekliniska studierna för TOL2 mot Myastenia Gravis kan vi läsa att Mangold bedömer att Toleranzia har en läkemedelskandidat med god chans att etablera sig som den dominerade behandlingsmetoden och även att TOL2 utgör en starkare kandidat än de projekt som nu befinner sig i klinisk fas.

"I denna analys tar Mangold upp ett antal behandlingsmetoder som nyligen kommit ut på marknaden och som är på väg. Dessa förbättrar symptomen men botar inte Myastenia Gravis i grunden som TOL2 visat att den gör. Till skillnad mot TOL2 slår de också brett mot viktiga funktioner i immunsystemet vilket medför risker såsom ökad infektionskänslighet. Mangold bedömer att värdet på bolaget kommer att öka i takt med att TOL2 når de kliniska studierna. Riktkursen sätts till 3,00 kronor vilket motsvarar Bull case och inne­bär en uppsida på över 180 procent."

Läs hela analysen HÄR

Om Toleranzia AB (publ)
Toleranzia AB (publ) utvecklar läkemedel som utnyttjar immunförsvarets egen kraft för behandling av autoimmuna orphan-sjukdomar. Läkemedlen, som riktar sig mot sjukdomsorsaken, kan bota eller kraftigt lindra sjukdomen och inte, som nuvarande behandlingar, enbart minska symptomen. De har potential att bli de första långtidsverkande eller botande behandlingarna som verkar specifikt på den underliggande orsaken till den autoimmuna orphan-sjukdomen de utvecklas för. Toleranzias aktier är listade på Nasdaq First North Growth Market och Mangold Fondkommission AB, 08-503 015 50, CA@mangold.se, är bolagets Certified Adviser.