BioStock: Stort intresse för Toleranzias MG-koncept

..............................................................

GU Ventures sprider nyheter och information kring verksamheten, sina bolag, samt alumnibolag:

..............................................................

I en nyligen publicerad artikel i BioStock skrivs det om svenska Toleranzia som utvecklar nästa generations behandling mot Myastenia gravis som är en autoimmun sjukdom som uppstår när immunsystemet angriper och förstör receptorer i musklerna och leder till en allvarlig försämring av muskelfunktionen. Artikeln berättar att intresset är stort för Toleranzias MG-koncept i ljuset av MG Awareness Month som är nu i juni och MGFA International Conference, en konferens som hålls var femte år för att diskutera de senaste rönen inom området. 

Länk till hela artikeln i BioStock kan du hitta HÄR.

Vi kan läsa i artikeln att MG Awareness Month är ett initiativ som drivs av Myasthenia Gravis Foundation of America (MGFA), en patientorganisation som verkar för att sprida kunskap kring sjukdomen och samla den vetenskapliga expertisen inom området. Årets upplaga fokuserade på de senaste årens forskningsgenombrott och i BioStock artikeln kan vi läsa om två nya behandlingar som lanserats under de senaste åren som verkar symptomlindrande men dock inte behandlar den underliggande sjukdomen. Vilket öppnar upp för Toleranzia, som istället siktar in sig på den underliggande orsaken till MG.

Vidar Wendel-Hansen, som är medicinsk chef på Toleranzia citeras:

”Vår kandidat skulle kunna innebära ett stort steg i utvecklingen i och med att den är specifikt inriktad på MG, är potentiellt botande och har en bra biverkningsprofil”, säger Vidar Wendel-Hansen. ”Under MGFA International Conference presenterade vår akademiska samarbetspartner Kostas Lazaridis vid Pasteur-institutet i Aten gemensamma forskningsdata från utvecklingen av TOL2 och det visades ett stort intresse för de lovande resultaten med TOL2 och av behandlingskonceptet med en antigen-specifik tolerogen immunterapi som sådant. Alla förstår vilken unik behandling vi sitter på om vi kan visa de mycket goda prekliniska resultaten i MG-modellen i det kliniska programmet på MG-patienter.”

Om Toleranzia AB (publ)
Toleranzia AB (publ) utvecklar läkemedel som utnyttjar immunförsvarets egen kraft för behandling av autoimmuna orphan-sjukdomar. Läkemedlen, som riktar sig mot sjukdomsorsaken, kan bota eller kraftigt lindra sjukdomen och inte, som nuvarande behandlingar, enbart minska symptomen. De har potential att bli de första långtidsverkande eller botande behandlingarna som verkar specifikt på den underliggande orsaken till den autoimmuna orphan-sjukdomen de utvecklas för. Toleranzias aktier är listade på Nasdaq First North Growth Market och Mangold Fondkommission AB, 08-503 015 50,
CA@mangold.se, är Bolagets Certified Adviser.

www.toleranzia.se