Möjligt att dramatiskt öka densiteten i vindkraftsparker med SeaTwirls vertikalaxlade turbiner enligt White paper

..............................................................

GU Ventures sprider nyheter och information kring verksamheten, sina bolag, samt alumnibolag:

..............................................................

På grund av snabbare turbulensåterhämtning är det möjligt att placera SeaTwirls vertikalaxlade turbiner tätare ihop i en vindkraftspark och få mer kraftproduktion från samma område, visar simulationer i ett nytt white paper.

SeaTwirl gav Dr Paplo Ouro, forskare på University of Manchester, i uppdrag att genomföra och skriva analysen. Den undersöker olika konfigurationer av vindkraftsparker med 25 10 MW-turbiner placerade i fem rader. Resultaten stärker SeaTwirls värdeerbjudande till vindkraftsparksutvecklare. Läs pressmeddelandet på engelska här.

Ladda ner white paper (på engelska): SeaTwirl wind farm layout design_v5_FINAL.


Om SeaTwirl AB

SeaTwirl AB (publ) är ett svenskt energitech bolag inom vindkraft med visionen att bli världsledande inom flytande vindkraftsparker. SeaTwirls unika flytande vindkraftverk är enkelt och robust med få rörliga delar. Detta passar förhållandena på havet och minimerar behovet av underhåll, vilket leder till färre stillestånd och fler drifttimmar. Detta är viktiga förutsättningar för att minska kostnaderna vid produktion av energi. Bolagets första prototyp installerades i havet år 2015. Utveckling sker nu på nästa fullskaleenhet om 1 MW installerad turbineffekt. Bolaget är sedan 2016 noterat på Nasdaq First North Growth Market. Läs mer på: www.seatwirl.se