Simsen Diagnostics teknologi används i Neogap Therapeutics studie
..............................................................
GU Ventures sprider nyheter och information kring verksamheten, sina bolag, samt alumnibolag:
..............................................................
Simsen Diagnostics är företaget som utvecklat en innovation för att mäta cirkulerande tumör-DNA i blodprover i kliniska studier. Deras teknologi används bl.a i Neogap Therapeutics studie som är en First-In-Human Phase I/II-studie som syftar till att utvärdera säkerheten och effektiviteten hos en ny T-cell immunterapi för patienter med avancerad kolorektal cancer.
Nyligen publicerade Simsen Diagnostics en intervju med Ola Nilsson, chef för Neoantigenproduktion och utveckling på Neogap Therapeutics där han diskuterar denna pågående studie.
Ola Nilsson citeras i intervjun;
"Pilotstudien med Simsen Diagnostics förra året visade lovande resultat, och denna studie markerar en viktig milstolpe för Neogaps behandlingsutveckling. Att använda Simsens teknik för att noggrant övervaka behandlingens framsteg kommer att ge värdefulla insikter. Denna åttaåriga resa har lett oss till detta viktiga ögonblick,"
Läs hela intervjun genom att klicka HÄR
Om Simsen Diagnostics
Simsen Diagnostics siktar på att revolutionera monitorering av cancer. Simsen® Personal, företagets flaggskeppsprodukt, är skräddarsydd för varje enskild patient. Den är baserad på en ultrakänslig teknik som möjliggör upptäckt av cancer långt före konventionella metoder.
Grundat 2020, som en forskningsspinout från Sahlgrenska Akademin, har Simsen Diagnostics upplevt stadig tillväxt och fått positiv respons från bland annat läkemedelsindustrin. Beläget i BioVentureHub på AstraZeneca i Göteborg, är företaget i framkant när det gäller att tillhandahålla innovativa lösningar inom cancermonitorering.
Idag betjänar företaget kunder inom läkemedelsindustri, genom att erbjuda en tjänst för att mäta cirkulerande tumör-DNA i blodprover i kliniska studier. Tekniken har en bred tillämpning även utanför cancerområdet.
För mer information, besök gärna: