Dpella i Vinnovaprojekt för att tillgängliggöra data för kommuner

..............................................................

GU Ventures sprider nyheter och information kring verksamheten, sina bolag, samt alumnibolag:

..............................................................

DPella, techföretaget som fokuserar på datasäkerhet genomför just nu sedan årsskiftet ett Vinnovaprojekt tillsammans med Pulsen Omsorg och Chalmers tekniska högskola. Projektet syftar till att ta fram ett verktyg som anonymiserar kommuners omsorgsdata för att göra den tillgänglig för studier och forskning.

Projektet går under namnet ”BizGuardian Connect: Privacy-Preserving Data Aggregation for Government and Business” och ska öppna upp för fler möjligheter för att kunna använda data till förbättringsarbete, något som man nu inte kan på grund av att datan inte är anonymiserad.

Läs Dpellas nyhet på engelska HÄR

Under en workshop i projektet för att validera värdet av sekretessbevarande dataanalys gick man in i en djupdykning in i de värdefulla insikter som kunde hämtas från den data som finns tillgänglig hos Pulsen Omsorg. Dessutom ledde arbetet i workshopen till värdefulla insikter och diskussioner.

"Att möjliggöra denna analys är bara början. Att skapa profiler för förmånstagare och jämföra dem inom och mellan kommuner ger handlingsbara uppgifter som kommunerna kan använda för att effektivt förbättra medborgartjänster." , säger Magnus Skebäck, VD för Pulsen Omsorg

Under workshopen bekräftades DPellas utveckling av det sekretessbevarande analysverktyget. Denna validering var avgörande för att stärka nyttan och anpassningsbarheten hos DPellas verktyg för varierande analytiska behov, även inom olika branscher.

"Diskussionerna med Pulsen Omsorg var mycket inspirerande och produktiva. De genererade flera idéer för systemförbättringar, inklusive nya funktioner och potentiella implementeringskrav för en skalbar MVP." , säger Alejandro Russo, VD för DPella

Detta samarbete är en del i att förbättra offentliga sektorns tjänster genom avancerad digitalisering och datadrivna insikter och genomfördes med stöd från Vinnova (Sveriges innovationsmyndighet) inom programmet Avancerad Digitalisering.


Om Dpella

DPella är en deep tech startup som är en avknoppning från Chalmers och Göteborgs universitet, och som erbjuder en lösning för integritetsbevarande analys baserad på Differential Privacy, den senaste teknologin för säker analys. DPella grundades i Göteborg av professor Alejandro Russo (VD), en forskare med 15 års erfarenhet inom cybersäkerhet, och professor Marco Gaboardi (Chief Scientist), en forskare vid Boston University med mer än 10 års erfarenhet inom dataintegritet. DPellas team består också av arkitekt Carola Compá, som har 13 års erfarenhet av affärsutveckling inom mjukvaruindustrin, doktor Elisabet Lobo-Vesga som ingenjör inom dataintegritet, och (snart doktor) Matthías Páll Gissurarson som mjukvaruingenjör.

För mer info om DPella, https://www.dpella.io/


Om Pulsen Omsorg

Pulsen Omsorg bygger det digitala ekosystemet för både dagens och framtidens välfärd. Ett system som knyter samman omsorg, myndigheter och individer. Med verktyg som skapar mer tid för omsorg i omsorgen. Och tjänster som för människor närmare varandra, ökar livskvalitén och räddar liv.

https://pulsenomsorg.se/