OlsAro Crop Biotech AB utnämns till "AgTech Start-Up of the Year 2024" i Scandinavian Business Awards"

..............................................................

GU Ventures sprider nyheter och information kring verksamheten, sina bolag, samt alumnibolag:

..............................................................

Göteborgsbaserade OlsAro Crop Biotech AB, ett inkubatorföretag inom GU Ventures, har nyligen tilldelats titeln "AgTech Start-Up of the Year 2024" i Scandinavian Business Awards. Utmärkelsen lyfter fram företagets arbete med att utveckla salttolerant vete, en innovation som kan möjliggöra odling på annars obrukad mark.

Scandinavian Business Awards, som organiseras av EU Business News, lyfter fram företag som gör betydande framsteg inom sina respektive områden. I sin bedömning har man utvärderat OlsAros prestationer under det senaste året, vilket har resulterat i denna utmärkelse. Läs mer: https://www.eubusinessnews.com...

I april i år säkrade OlsAro 2,5 miljoner EUR i en internationell finansieringsrunda. Kapitalet kommer att användas för att fortsätta utvecklingen av företagets produkter och utöka dess närvaro på marknaden. Dessutom har företaget landat sina rekryteringar som utlystes i år och utökat teamet med Amanda Axman, Business Operations Manager samt Emma Egonson, Lab Technician.

OlsAro söker nu även en ny Styrelseordförande med internationell erfarenhet från utsädesindustrin, som har genomfört en resa mot exit och som har ett samarbetsinriktat och coachande förhållningssätt.

OlsAro, som har sina rötter i forskning från Göteborgs och Lunds universitet, har utvecklat ett vete som kan odlas på jordar med hög salthalt, där traditionellt jordbruk inte är möjligt. Sorten har testats i flera länder, bland annat Bangladesh, där den hittills visat en 52% högre avkastning jämfört med befintliga sorter under liknande förhållanden. Detta vete erbjuder en lösning för marker som vanligtvis lämnas i träda på grund av torka och saltförorening. Utöver sitt arbete med salttolerant vete har OlsAro, med bas i sin tekniska plattform, även möjlighet att utveckla grödor med egenskaper som torktolerans, högre proteinhalt och effektivare kväveupptag. Sådana egenskaper kan bidra till ett mer hållbart jordbruk i en tid då klimatförändringar utmanar den globala livsmedelsproduktionen. Med sitt fokus på hållbara lösningar och klimatanpassade grödor adresserar OlsAro några av de mest akuta utmaningarna inom dagens jordbruk och livsmedelsförsörjning.

Om OlsAro Crop Biotech AB

OlsAro Crop Biotech AB är ett innovativ agtech-startup med fokus på utveckling av egenskaper i grödor så att de bättre kan klara klimatförändringarna. Företagets initiala fokus ligger på utveckling av vete för saltkontaminerad mark, en betydande abiotisk stressfaktor som påverkar växttillväxten hos grödor globalt. Med tanke på att 20% av världens odlingsbara mark är försaltad är behovet och marknadspotentialen stor. Med ett första fokus på vete har OlsAro också påbörjat arbete med ytterligare egenskaper som värmestress och kväveeffektivitet. OlsAro har nyligen framgångsrikt avslutat en kapitalrunda som möjliggör förstärkta insatser både kommersiellt och teknologiskt, med målet att uppnå en relisilient matsystem för kommande generationer.

För mer information, vänligen besök: https://olsaro.com/