GU Ventures sammanfattar sommaren 2024

Det har hänt mycket i våra företag och inom GU Ventures under sommarmånaderna. Vi sammanfattar härigenom nyheterna för våra läsare och för er följare av vårt nyhetsbrev på Linkedin, där vi är glada att meddela att vi fått över 1300 prenumeranter.

Prenumerera på nyhetsbrevet här: GU Ventures nyhetsbrev LinkedIn

Vi börjar sammanfattningen i maj månad, då vi lanserade New Modality Support med syftet att underlätta läkemedelsutveckling och kommersialisering av oligonukleotid projekt och avancerade terapier (ATMP) tack vare finansiering av Västra Götalandsregionen och i samarbete med OligoNova, Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet, Sahlgrenska Universitetssjukhuset och CCRM Nordic. Besök gärna den nya hemsidan och utforska fokusområden, medlemmar samt samarbetspartners: www.newmodalitysupport.se.

Fler nyheter kom under maj månad, som listas i nyhetsflödet nedan, och även en debattartikel publicerades i Göteborgs-Posten om den viktiga frågeställningen kring kapitaliseringen av holdingbolagen och våra innovationsföretag.

I juni mottog vi positiva besked avseende två nya EU-projekt, som finansieras av Tillväxtverket och Västra Götalandsregionen. Det ena projektet fokuserar på att utveckla företag inom mobility och drivs av GU Ventures tillsammans med Mobility Xlab inom Lindholmen Science Park, Plug & Play och Gocos ägarbolag Steptura, som nu bygger innovationshubben Näst på Torslanda för framtidens mobilitet. Det andra projektet ska utveckla företag inom energi. Det drivs av Chalmers Industriteknik tillsammans med Chalmers Ventures och GU Ventures. Dessa projekt har redan påbörjats under sommaren.

Vi har även arrangerat aktiviteter såväl i Riksdagen som i Almedalen, där vi belyste för oss viktiga frågor och hade flera givande samtal avseende resultaten och framtiden för vårt innovationsarbete.

Under hela sommaren har vi fortsatt att stödja alla våra innovationsföretag, bl.a. genom att rekrytera nya nyckelpersoner, men under senare delen av sommaren har tyvärr två av våra bolag drabbats av svårigheter. Ett av dem, Mycorena, har ansökt om konkurs och har nu blivit uppköpt av en av bolagets största investerare, ett belgiskt proteinföretag. Det andra företaget, Ectin Research, har vid sin bolagsstämma beslutat om likvidation.

Vårt nordiska riskkapitalforum #GoWest har nyligen annonserat vårt samarbete med #GothenburgTechWeek i form av ett exklusivt event den 2 oktober, som kopplar ihop innovativa startups med investerare. Här får entreprenörer och innovatörer chansen att knyta kontakter med affärsänglar, riskkapitalbolag och andra investerare. Eventet ger även en unik möjlighet att upptäcka nya teknologier, trender och potentiella partnerskap – perfekt för investerare på jakt efter nästa stora projekt. För mer info och registrering till GoWest på GbgTechWeek den 2 oktober, klicka här.

Slutligen hoppas vi att alla har haft en fin sommar och att ni är taggade inför höstens möjligheter.

Bilder GU Ventures i Almedalen - GoWest goes east: