Sortina Pharma AB har fått ett godkännandebesked för sin europeiska patentansökan

..............................................................

GU Ventures sprider nyheter och information kring verksamheten, sina bolag, samt alumnibolag:

..............................................................

Sortina Pharma AB, företaget med fokus på onkologi och baserad på forskning från Göteborgs universitet, har meddelat att de fått ett godkännandebesked för deras europeiska patentansökan avseende nya sortilinhämmare.

Läs deras nyhet HÄR

Sortinas sortilinhämmare visar lovande resultat i behandlingen av bland annat cancer och neurodegenerativa sjukdomar. Denna milstolpe representerar ett betydande framsteg i deras ansträngningar att skydda och vidareutveckla innovativa terapeutiska lösningar. Det europeiska patentet kommer att vara avgörande för att stödja fortsatt framsteg inom alla projekt, med fokus på cancer.

"Vi är mycket förväntansfulla inför de möjligheter som detta godkännande öppnar för oss i Europa när vi kommer närmare att leverera livräddande behandlingar till patienter i behov.", skriver Sortina Pharma på sin hemsida.

Om Sortina Pharma AB

Sortina Pharma är ett prekliniskt läkemedelsutvecklingsföretag grundat 2020, baserat på forskning från professor Göran Landbergs forskargrupp vid Göteborgs universitet. Företaget utvecklar anti-sortilin småmolekylära hämmare som oral behandling för cancerpatienter, med eller med risk för återfall och metastaser, med målet att öka överlevnadsgraden för obotliga sortilinpositiva cancerformer som bröstcancer, tjocktarmscancer, melanom, bukspottkörtelcancer och glioblastom.

För mer information, vänligen kontakta

Sara Rhost, VD, sararhost@sortinapharma.com

Melisha Linnell