Navari Surgical AB uppmärksammas av Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA

GU Ventures portföljbolag Navari, som delägs med Almi Invest och Chalmers Ventures, utvecklar ett mjukvarubaserat visualiseringsverktyg med syfte till att förenkla för kirurger vid borttagning av cancertumörer i mjukdelsorgan, under minimalinvasiva operationer. Företaget var med på IVAs 100-lista 2023 och uppmärksammas nu ytterligare i en artikel av Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, där Navari Surgicals VD Madeleine Gustavsson intervjuas.

Läs artikeln HÄR

Navari är en MedTech-startup baserad i Göteborg, Sverige, som utvecklar en visualiseringsteknik för minimalinvasiv cancerkirurgi, med målet att underlätta övergången från öppen kirurgi. Företaget uppstod som en innovativ teknisk avknoppning från Chalmers tekniska högskola och Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg, Sverige. Ursprungligen utformat som ett tvärvetenskapligt projekt mellan de två universiteten genomgick projektet validering och introducerades sedan för Chalmers entreprenörsskola, där nuvarande VD och COO först blev involverade. Deras engagemang och vision för projektets framtid ledde till den formella etableringen av Navari Surgical i juni 2021. För närvarande utvecklar företaget sin första produkt som är inriktad på den initiala målmarknaden för levercancer.

Genom IVAs 100-lista kunde Madeleine Gustavsson och medgrundaren Axel Blomé dessutom medverka i Vinnovas inkubatorprogram REACH i Silicon valley.

Läs mer om Navari Surgical: https://navarisurgical.com/

Om IVAs 100-lista

IVAs årliga 100-lista lyfter fram en mångfald av forskningsprojekt från svenska lärosäten, på aktuella teman. Alla med potential att skapa nytta, genom kommersialisering, affärs- och metodutveckling eller samhällspåverkan.

Genom att bygga broar mellan forskningsvärlden och näringslivet ger listan forskning med potential att förändra världen större möjlighet att omsättas till faktisk nytta.

Om Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) är en fristående akademi med "...uppgift att till nytta för samhället främja tekniska och ekonomiska vetenskaper och näringslivets utveckling”. IVA har ca 1300 invalda svenska och internationella ledamöter, och 250 medlemsföretag i IVAs Näringslivsråd. Vi samlar framstående ingenjörer, ekonomer, forskare, entreprenörer och ledare inom näringsliv och offentlig sektor som generöst bidrar till IVAs verksamhet med sitt intellektuella kapital och sitt engagemang. H.M. Konungen är IVAs högste beskyddare.

IVA har ca 1300 invalda svenska och internationella ledamöter: beslutsfattare, specialister och forskare från näringsliv, akademi och förvaltning. Många deltar aktivt i IVAs verksamhet.

Läs mer: https://www.iva.se/