Mycorenas Konkurs: Impact Loop skriver om besvikelsen över att företaget inte kunde räddas

..............................................................

GU Ventures sprider nyheter och information kring verksamheten, sina bolag, samt alumnibolag:

..............................................................

Mycorena värderades till 1,3 miljarder kronor för två år sedan men såldes för en bråkdel av det. Klementina Österberg, VD för GU Ventures som investerat i Mycorena, samlade kort efter konkursen ihop ett konsortium med anledning av att köpa upp konkursboet och driva det vidare. Men det slutade istället med en budgivning där bolaget köptes upp av belgiska Naplasol. Nu skriver Impact Loop en artikel om händelseförloppet och intervjuar nyckelpersonerna i processen.

I artikeln intervjuas Ramkumar Nair - Grundare av Mycorena, Roger Wiklund - Investerare från Falkenberg och tidigare styrelsemedlem i Mycorena, Klementina Österberg - VD för GU Ventures, Wim Slee - En av ägarna till Veos-gruppen som köpte Mycorena efter konkursen, Ebba Fröling - Mycorenas operativa chef samt Magnus Löfving - Konkursförvaltare från Advokatfirman Lindahl.

Här kan du läsa artikeln: https://www.impactloop.se/arti...

Om Mycorena

Mycorena grundades 2017 och etablerade sig som ett av de snabbast växande företagen inom livsmedelsbranschen och var välkänt som en av de ledande FoodTech-startuperna i Europa. Företaget var på en mission att revolutionera livsmedelsbranschen genom att utveckla innovativ svampteknologi för att tillhandahålla nästa generations livsmedelsingredienser. Deras flaggskeppsprodukt, Promyc, är en egen mykoprotein-ingrediens med exceptionella egenskaper som skiljer den från andra proteinkällor. I juli tvingades företaget i konkurs och köptes till slut upp av belgiska Naplasol.

Naplasol är en belgisk produktionsanläggning i Bree som specialiserar sig på växtbaserade proteiner. Som en del av VEOS Group är de en av de globala marknadsledarna inom animaliska proteiner. VEOS Group, grundat 1974 och med huvudkontor i Belgien, driver produktionsanläggningar över hela världen för livsmedels- och foderindustrin, med stöd av ett globalt försäljningsnätverk.

www.mycorena.com